dilluns, 3 d’agost del 2015

L'Hospital Sant Joan de Déu publica un Quadern sobre creativitat.

Resultado de imagen de creativitat en l'educació educacio per a la creativitat quaderns faros



La plataforma digital de promoció de la salut i el benestar infantil de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona (FAROS) ha publicat el Quadern: Creativitat en l'educació, educació per a la Creativitat.

"Al llarg del present Quadern FAROS, s’intenta donar resposta a vàries preguntes clau, que justifiquen la preocupació de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona per la creativitat en la infància.

Està clar que sense creativitat i innovació la nostra evolució hagués perillat, si més no tal i com la concebem actualment. No obstant, els experts en pedagogia consideren que els principals àmbits que haurien de potenciar la creativitat (l’educació formal i la no formal) moltes vegades resulten massa rígids i protocol·litzats. Així, hi ha una creença generalitzada en afirmar que durant la infància és quan més coartada es troba la capacitat de generar noves idees creatives, si més no en l’àmbit educatiu.

El professor José Antonio Marina, coordinador del present Quadern FAROS, ha centrat la seva tasca investigadora en l’estudi de la intel·ligència i, en especial, dels mecanismes de la creativitat artística, científica, tecnològica i econòmica. La seva teoria de la intel·ligència comença en les bases neurològiques i acaba en l’ètica." (extret de l'original)

Accés al PDF